Индивидуално консултиране в група – нов подход на Кареа, с много плюсове

Karea-blog-Group-Consulting

В Кареа започваме нова инициатива – “индивидуално консултиране в групи”, водени от желанието да осигурим допълнителни възможности за хората, които желаят да открият подходящата за себе си професионална реализация. При този нов подход се опитваме да съчетаем предимствата на индивидуалното консултиране, с тези на работата в група. Ето как.

Какво представлява индивидуалното консултиране в група в Кареа?  Това е индивидуално консултиране за избор на подходяща професионална реализация, при което част от процеса се осъществява в група, заедно с други хора.

 • В група се извършва предаването от консултанта на обучителна информация, подпомагаща постигането на целите на проекта, а също извършването на някои упражнения и дискутирането на някои по-ключови теми. Групите са от 5 до 7 души.
 • Индивидуалната работа с консултанта е дистанционна, реализира се чрез обмяна между човека и консултанта на материалите от самостоятелната работа, също – въпроси-отговори, размисли, изводи.
 • Самостоятелната работа – включва направата на упражнения и тестове, преглеждането на получените личностни профили и други материали, изпратени от консултанта.

Какви предимства има тази форма на индивидуално консултиране?

1. Среда – За времето на проекта, вие се присъединявате към малка група от хора, които са в сходна ситуация (и по-вероятно знаят какво изпитвате) – можете да се отпуснете и да се почувствате разбрани.

2. Опит – Като допълнение към работата с консултант (с неговия опит), ще получите и опита (впечатленията) на хора със сходен на вашия проблем. Например:

– споделяне на позитивен, успешен опит, до който може да не сте достигнали още (вдъхване на увереност, че е възможно);
– предпазване от негативен опит, вече преживян от други хора (осъзнаване на възможни пречки, рискове).

3. Самостоятелност/Независимост – Поддържането на индивидуалния контакт с консултанта чрез предимно писмена форма, ви дава възможност да го осъществявате от където и когато ви е удобно.

4. Стимул – Работата в група дисциплинира и мотивира – това може да ни помогне да не отлагаме важната, но неспешна работа по търсенето на нашата най-подходяща професия и реализация като се потапяме в ежедневни задачи и предизвикателства.

5. Финансова ефективностза половината стойност на изцяло индивидуалния проект се преминава през същите етапи на процеса му. Това става възможно благодарение на споделянето на онези части от индивидуалната работа, които биха могли да се осъществяват в група.

На кого може да бъде най-полезна тази форма?

 • Хора, които искат да сменят професията си с по-подходяща, но все още не знаят с коя.
 • Хора, които не очакват готови отговори от консултанта, а по-скоро искат да достигнат сами до тях (с напътствие отвън), така, че да могат след време (и при нужда) да преминат през процеса сами.
 • Хора, които приемат добре работата в групи – биха оценили възможността да чуят различни гледни точки на подобна на своята ситуация.
 • Хора, които имат дисциплината да работят самостоятелно от вкъщи върху задачи и да изразяват размишленията си писмено.
 • Хора, за които бюджета за изцяло индивидуалното консултиране не е приемлив, но считат за приемливо да инвестират половината от неговата стойност.

Как се осъществява?

 • Шест срещи с продължителност 1,5-2 часа, на които можете да присъствате и онлайн. Срещите се осъществяват веднъж седмично в удобно за цялата група време. Продължителността на проекта е около два месеца.
 • Шест пакета за самостоятелна работа – с въпроси, задачи, упражнения и тестове.
 • Множество писма с консултанта ви за обмяна на размисли, впечатления, изводи и решения, за периода на проекта. В някои ситуации, контактът с консултанта може да се осъществява също по телефон или скайп.

Как да се включите?
Ако желаете да се включите и да започнете търсенето на своята подходяща професия с индивидуално консултиране в група, дайте знак, за да ви ориентираме кога стартира следващата група и да уточним детайли по започването.
Ако имате допълнителни въпроси – на линия сме да ги отговорим.

споделете тази публикация
Share