May 22, 2016

Историята…

Karea-site-our-hystory

Здравейте, казвам се Светлана Мутафчиева и през март 2007 година станах основател на Кареа.

Решаващ момент за мен, за да направя този избор, беше 2006 г., когато имайки работа, в която се бях доказала като добра, установих, че изпитвам все повече усещането, че не съм на мястото си, че нещо ми липсва, че губя времето си. Постепенно това започна да води до неприятни емоции и състояния, започнах да се уморявам по-бързо, а мотивацията ми спадаше, въпреки позитивната оценка за работата ми от околните.

Тогава започнах да си задавам въпросите: “Това ли е моето нещо, на което искам да посвещавам по 8 часа на ден? Достатъчно ли ми е, че съм открила и съм се реализирала в нещо, в което съм добра и ценена, за да съм доволна от кариерата си?” и от отговорите разбрах, че ми предстои да взема важни кариерни решения.

Този път исках да направя умни избори – такива, които ще ми дадат увереност, че съм на прав път и няма да ме доведат до същото състояние след поредните няколко години в усилия. За да подпомогна този процес създадох система за извеждане и систематизиране на информацията за мен самата и за възможните реализации, както и инструмент, чрез който да подпомогна адекватното и уверено взимане на решения за кариерата ми. Помогна ми натрупаното през годините знание и опит в области, свързани с личностното развитие и управлението на човешки ресурси. По-късно всичко това стана част от методологията на Кареа – организацията, която създадох, за да ме подпомогне в реализирането на моята формулирана вече лична мисия и страст – “да помагам на хората да открият тяхната най-добра реализация”.

Оттогава 16 години прилагам тази система в Кареа. За това време са ни посетили за консултация или проект над 200 души, а сме провели над 650 консултации. Вярвам, че системата е работеща и помага на тези, които искат повече от това да бъдат просто добри в работата и са готови да платят цената – да се вложат в подготовката, навлизането, доказването в новото – “своето си” поприще.

Аз намерих моето и зная колко много си заслужава търсенето и усилието след това. Готова съм да помагам и на всеки, който е иска да инвестира в своето щастие и дългосрочно удовлетворение.