Тим Ферис – за страха и трудните решения

Това стимулиращо видео от ТЕД ми попадна преди няколко години и много ме впечатли. Тим Ферис е човек на умното подхождане и практичното решаване на всякакви предизвикателства. И в конкретния случай методът му е точно такъв – умен и практичен. Той разказва за един момент от живота си, в който му се е наложило да вземе по-голямо решение и за това как се е справил със страховете и колебанията, които е имал тогава. Това успешно справяне е превърнал в стъпков подход с конкретни въпроси.

В Кареа също прилагаме (както го наричаме накратко) “упражнението за страха” – създадохме специална форма, в която отразихме задачите и въпросите, за които говори Тим Ферис във видеото. Работи. При големи решения. Понякога не е нужно да се направи всичко и да се отговори на всички въпроси, но е добре да се изчете (изслуша видеото).

Опитайте! Дори и само с теоретична тема за решаване. В тежък момент, може да си спомните за упражнението и тогава да го приложите в реална ситуация.

Приятно гледане и успех с взимането на важните решения!

Ето линк към видеото, което можете да изгледате на страницата на ТЕД, с български субтитри – https://www.ted.com/talks/tim_ferriss_why_you_should_define_your_fears_instead_of_your_goals