May 22, 2016

Светлана Мутафчиева

позиция: сертифициран GCDF кариерен консултант, основател и управител на Кареа ООД
контакти: svetlana@karea-bg.com , GSM: +359 887 475 410

Здравейте, казвам се Светлана Мутафчиева и през март 2007 година станах основател на Кареа.

Ключов момент за мен, за да направя този избор, беше 2006 г., когато имайки работа, в която се бях доказала като добра, установих, че изпитвам все повече усещането, че не съм на мястото си, че нещо ми липсва, че губя времето си. Постепенно това започна да води до неприятни емоции и състояния, започнах да се уморявам по-бързо, а мотивацията ми спадаше, въпреки подкрепата и позитивната оценка за работата ми от околните.

Тогава започнах да си задавам въпросите: “Това ли е моето нещо, на което искам да посвещавам по 8 часа на ден? Достатъчно ли ми е, че съм открила и съм се реализирала в нещо, в което съм добра и ценена, за да съм доволна от кариерата си?” и от отговорите разбрах, че ми предстои да взема важни кариерни решения.

Този път исках да направя умни избори – такива, които ще ми дадат увереност, че съм на прав път и няма да ме доведат до същото състояние след поредните няколко години в усилия. За да подпомогна този процес създадох система за избор на професия, която включва стъпково извеждане на информацията за мен самата и за възможните ми реализации, както и инструмент, чрез който да подпомогна адекватното и уверено взимане на решения за кариерата ми. Помогна ми натрупаното през годините знание и опит в областите Личностно развитие и Управление на човешки ресурси. По-късно всичко това стана част от методологията на Кареа – организацията, която създадох, за да ме подпомогне в реализирането на моята формулирана вече лична мисия и страст – “да помагам на хората да открият тяхната най-добра реализация”.

От тогава 15 години прилагам тази система в Кареа. За това време са ни посетили за консултация или проект над 200 души. Вярвам, че системата е работеща и помага на тези, които искат повече от това да бъдат просто добри в работата и са готови да се вложат в подготовката, навлизането, доказването в новото – своето си поприще.

Аз намерих моето и зная колко много си заслужава търсенето и усилието след това. Готова съм да помагам на всеки, който е готов да инвестира в това да изпитва ежедневно удовлетворение от своята реализация.

Какво още мога да разкажа за себе си?

любими теми: хората, житейската им реализация, търсенето на себе си, мечтите и сбъдването им, вълшебствата на усмивките, децата ми, котките, пътуването, моят съпруг.

квалификация:
– GCDF сертифициран кариерен консултант, Фондация бизнеса за образованието (Global Career Development Facilitator)
– MHF сертифициран консултант, Фондация бизнеса за образованието (Mental Health Facilitator)
– Магистратура по управление на човешките ресурси, Училище по мениджмънт към НБУ
– Магистър икономист, УНСС
– Колеж за интегрално образование – Марков колеж ООД
– Различни курсове и семинари за личностно развитие (общуване, лидерство, работа в екип, управление на времето, управление на промяната, управление на стреса и др.)

опит (много от позициите са изпълнявани едновременно):
– Кариерен консултант – опит над 15 год.
– Водещ на обучения и групови консултации – над 2 год.
– Консултант човешки ресурси (ЧР) – опит над 4 год.
– Ръководител проекти в областта на ЧР – опит над 2 год.
– Мениджър човешки ресурси – опит над 3 год.
– Специалист по подбор – опит над 7 год.
– Асистент в обучения за личностно развитие – опит над 5 год.

постижения:
– над 50 проекта за кариерно консултиране в ролята на кариерен консултант и над 150 души, на които е провеждана кариерна консултация
– над 30 изяви пред хора в курсове, представяния, групови консултации за над 100 души.
– над 150 души, с които е работено самостоятелно за тяхното кариерно развитие в ролята на външен консултант човешки ресурси за различни компании
– над 100 души, за които като цяло е следено кариерното им развитие в ролята на мениджър човешки ресурси
– над 150 успешни кампании за подбор на специалисти
– над 1500 интервюта, тестване и оценка на кандидати за работа

публикации: Автор на над 35 публикации във външни издания
– области: • Кариерно консултиране • Личностно развитие • Управление на човешките ресурси • Управление на знанието
– медии: • сп. Лидер • сп. Бизнес Спектър • сп. Офис асистент • сп. Всичко за жената • журнал За жената • в-к Пари.
– автор на книга “Личната мисия“, 2018 – онлайн книга с упражнения и насоки за формулиране на личната мисия и за извеждането на пътищата за нейното постигане в личен и професионален план. Повече за книгата.

както и автор на над 100 публикации в блога на Кареа.