Кампания Приятел на 4 години

Преди години, докато се опитвах да измисля какво може да направи Кареа, за да осигури подарък-консултация на хора, които се нуждаят от кариерно консултиране, осъзнах, че често хората когато имат проблем не търсят помощ, а остават сами вътре в проблема. В такъв един момент, най-силна роля имат близките им, които виждат проблема им, но не винаги знаят какво да направят и как.

Затова си помислих, че мога да се обърна не толкова към хората с проблеми, а към приятелите и близките им. Ето така се роди идеята за кампания “Подари един час на приятел за неговото бъдеще”, при която всеки, който се погрижи и запише свой близък за кариерна консултация, осигурява безплатно получаване на тази консултация.

Вече четири години, през декември и януари се срещам с хора, чиито приятели са ги изпратили,  подарявайки им възможността за безплатна кариерна консултация. Заедно с направените консултации от тази година, бройката на получилите такъв подарък е почти 90.

Много приятно е да се правят тези срещи – хората идват настроени позитивно,  с предвкусване за подарък, но без огромни очаквания от консултирането, което прави срещите приятни, ненапрегнати, позволяващи на хората спокойно да поемат достатъчно знание, информация и подкрепа за действие. На сайта в Кареа съм цитирала пасажи от писмата на някои от гостите, а също и на изпращащите за подарък-консултация приятели.

Тази година наблюдавам една тенденция – хората подаряват активно консултации, но тези, които имат да получават подаръка си сякаш не бързат да се обадят и да си запишат час. Не зная дали се дължи на отчаяние, на умора от дългото “борене” с проблемите или на скептичност, че нещо може въобще да им помогне. Истински се радвам когато видя хората заредени да си тръгват от Кареа, но за да се случи това първата стъпка е тяхна – да се обадят. Съзнавам, че понякога това изисква много сили, особено, ако човек вече се чувства изчерпан.

Да си пожелаем тази година да е успешна за всички ни – и с малки, и с големи успехи, да се усмихнем, да започнем отново да мечтаем, да повярваме.

В новогодишната картичка на Кареа се казва:  “Нашето щастие е въпрос на личен избор … то е начин на живот”.

Остават още 5 възможности за консултации-подарък. На сайта на Кареа регулярно актуализираме тази бройка. Ако имате приятел, който се нуждае от кариерно консултиране, можете да му направите безплатен подарък.