лъчезарната Иглика

Ако се срещнете с нея, ще разберете защо я наричам лъчезарна. Винаги усмихната, много внимателна, готова да направи нещо за отсрещния. Често в срещите ни обръщахме ролите – вместо аз да съм й полезна, тя ме заливаше със страхотни идеи как да подобря имиджа и визията на Кареа. Иглика е човек, който се чувства добре когато дава. А най-добре се чувства зад обектива. Казвам го от собствено наблюдение – тя сякаш се слива с фотоапарата и прави някакво чудо, така че човека да не се притеснява и да изглежда красив. На нея дължа снимката, която е на официалния сайт на Кареа. Направи ми я в една снежна зимна сутрин пред вратата на един най-обикновен гараж. Направо невероятно!

Работата за Иглика беше много странна и някак ускорена – тя е човек с много таланти и много мечти. Има разнопосочно образование – три магистратури, някои от които едновременно. Основната й мечта е да пътува и да снима. Веднъж вече е ходила на Антрактида (съвсем скоро отново заминава за там), а също и четири пъти е вървяла по пътя до Камино (свещеният път Камино де Сантяго). Много е добра и в писането – какви разкази пише за пътешествията си само. Също рисува картини върху стъкло.

И все пак, водещо при Иглика сякаш е снимането – то е действието, което тя прави винаги и със страст. Затова подкрепата към нея се насочи основно в това да се стимулира в изграждането на сайт, който да представя работата й като фотограф, а също и творческата работа по изработване на рисунки върху стъкло. Иглика се запозна с различните варианти за изграждане на сайт и накрая, съвсем сама се зае да изгради свой собствен.

В резултат на това – ето го, сайтът вече е факт: http://www.iglikatrifonova.com/. Можете да видите много отпуснати и излъчващи красота хора пред обектива й. Защото обектива отразява това, което фотографа вижда в нас. Поне аз така вярвам. Затова се чувствам толкова добре, когато Иглика ме снима.

От Иглика: “Благодаря за пожеланията и за всичко, което правиш! …наистина ти ми помогна да осъзная важните неща в живота си и какво винаги е искала душата ми… Тези неща толкова лесно и бързо се забравят в стресиращото ни ежедневие, а ти ми ги припомни. Радвам се, че сайтът ми ти харесва, той е още в много сурово състояние, защото го направих за 2-3 дни, но все пак е начало. И ти благодаря от сърце, защото без теб и твоята помощ, без разговорите, идеите и насърчението той нямаше да се роди!”

споделете тази публикация
Share