чародейната Рали

Един от много интересните и удовлетворяващи проекти на Кареа е работата с Рали (Ралица Касимова). Когато се видяхме за първи път, бях впечатлена от нейната представителност и излъчване на много събран, отговорен човек. Младо момиче, което сякаш е пораснало преждевременно. Имах чувството, че мога да й поверя отговорността за живота си дори, и че тя ще се заеме без проблеми, а също и ще успее да оправдае възложените надежди.

В процеса на кариерния проект Рали разкри и друга своя страна – отношението й към детайлите, красивото, естетиката. Дълго размишлявахме за възможни пътища на нейното по-нататъшно развитие, но една от идеите сякаш дойде от нищото и просто си застана на мястото. Това беше идеята за сватбена агенция. Колкото повече я обмисляхме (и на моменти отхвърляхме по една или друга причина), толкова повече се убеждавахме, че това е нашето решение – хем има организация, в която Рали е брилянтна, хем има декориране и изпипване на малки, но важни детайли, хем емоциите са позитивни. И все пак, взимането на решение и реализирането на тази промяна в кариерата не стана отведнъж – с Рали добре обмислихме как би могла да се осъществи идеята. Срещнахме се с вече реализирала се сватбена агентка; изготвихме бизнес план за създаване и работа на една такава организация; Рали роди едно великолепно име – Чародеа, а след това се появи и слоугънът (тук и Кареа има пръст) – “Чарът е в детайлите”. Създадено беше много чаровно лого, Рали се зае с усвояването на литература, която да надгради опита й в организирането на празници със специфичното за сватбените тържества, и така въоръжена с фирма, име и знания, стартира дейността на Чародеа през лятото на 2009 г. Първите сватбени празници бяха естествено последствие от канализираната енергия и усилие, по-късно се създаде интернет страница на Чародеа и приказката започна…

Нека пожелаем успех в утвърждаването на тази мечта и да повярваме, че щом човек иска нещо истински и от сърце, той ще го постигне.

Успех, мила Рали!

P.S. Чародеа вече има фейсбук страница, която Рали поддържа с много финес. Ето го линка.


От “другата страна” – какво ни сподели Рали:

Неотдавна се оказах на кръстопът в живота си – в професионален план, но и с много въпроси от личностен характер. Тогава, съвсем ненадейно, попаднах на организация, предлагаща кариерно консултиране. Бях силно изненадана да науча, че се предлага подобна услуга у нас. В същото време възможностите за усъвършенстване – личностно и професионално, винаги са ме вълнували, затова реших да си подаря този проект. Наричам този тип работа по себе си именно подарък, защото според мен е необходимо човек да обича и уважава себе си, за да стигне до идеята да работи по такъв начин над това, което иска, може, представлява.

Една от първите стъпки в работния процес е определянето на личната мисия на консултирания. Именно така разбрах, че освен моя природа, да помагам, да организирам и да създавам красиви предмети, емоции и празници е и моя лична мисия на този свят.

Появиха се хипотези – възможните посоки за реализация на консултирания. Сватбено-агентската посока сякаш изникна от нищото, и наистина за известно време не беше в челните позиции на списъка ми. Избягвах я, притеснена неясно от какво, а тя упорито продължаваше да присъства.

Отне ми време да осмисля това “откритие” – такъв род промяна е сериозна стъпка, макар и да е за добро. Доста по-късно се разкри своеобразен куриоз – от 5 възможни посоки на реализация, “сватбената” събираше в себе си цели 3 от тях.

Друго неочаквано за мен явление беше реакцията на околните при съобщаването на вестта за новата ми посока – те реагираха така, сякаш това е най-естествената професия за мен, и сякаш ако трябва да си представят някой свой познат в тази роля, този човек бих била именно аз. Такова нещо определено вдъхва сила и кураж. Редица въпроси намериха своето обяснение, а аз – своето призвание и нова посока в живота.